Followers

Tuesday, December 25, 2012

konsert time!!

Assalamualaikum...

kalo x jawab berdosa tp kalo jwb means uoallss luv me right~~
ehehe...

dah lama rasa xberblog...
hampir terlupe ape yg nk start dulu..
banyak sgt story nak shared ngn korg..

but now, i'm just nk shared ngn korg about consert  yg baru-baru ni aku gi..
yang sebenarnye...benanrnyee..
tiket konsert ni bukan aku yg beli pun but my fwen offer me to join us...
so, otak aku mcm terberhenti skejap..
tanpa berfikir panjang terus aku ckp "YES, I  want it..."
tiket free sape xnak beb..
artis-artis utk konsert ni pun bukan calang-calang org...
antaranya..

*mizz nina

*b.o.b

*far east movement

tak sangka rasa dapat gi tengok konsert...
bukan nyer ape ,it is one of my dream coz b4 i get married i want to do this..
ermmm tengok bola live dah tercapai but still teringin sangat-sangat nak tengok bola dkt manchester...arghhh i hope so...
next entry i want to shared about my dream..so see you there okeh!!...

but now nak story time konsert jerr k...
konsert ni tlh berlangsung di stadium merdeka...
this is the 1st time aku jejak kaki kat stadium merdeka..
xpernah sangka lak dalam bandaraya ni ade wujudnyaa  stadium merdeka...
bukan aku jer 1st time, but my fwen too...
seperti yang dijanjikan ktorng gerak dari shah alam agak lewat...
dalam hati agak cuak..bukanye ape takut jam jerr...
alhamdulillah trafic berjalan agak lancar...
maybe xramai yang tahu pasal konsert ni kot..
berpandukan incik penunjuk jalan (GPS)..ehehe..
so akhirnye kami sampai ngn jaya nye..tanpa sesat laa katakan..ehehe..

bile dah sampai perghhh cmni rupenye org tgk konsert...
ermmm xde laa menarik sangat...
ok ok laaa...but the musician mmg bestttt...
ermmm...ok laa jom usha picca yg sempat ktorg shoot...

so let see our shoot...


 inilah suasana dalam stadium...

 kekusyukkan mendengar lagu..camni laaa rupenyeerrr...





 kelaparan bermaharajalela...akibat xmakan b4 konsert..uhuhu



that all...
till end...

xoxoxo :-D....



Thursday, October 18, 2012

Cinta Hakiki~~


Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh 


YA ALLAH
Aku Mohon KepadaMU CintaMU
Cinta Siapa Saja Yang MenCintaiMU
Cinta Apa Saja Yang Mendekatkanku Kepada CintaMU..
Jadikanlah CintaMU Lebih Berharga Bagiku
Daripada Air Dingin Bagi Orang Yang Kehausan?



YA ALLAH
Jadikanlah Aku MencintaiMU Dengan Sepenuh Hati
Selalu Mencari RidhaMU Dengan Upaya Maksimalku


YA ALLAH
Jadikanlah Semua Cintaku Hanya UntukMU
Semua Usahaku Hanya Untuk Meraih RidhaMU



YA ALLAH
Hidupkan Aku Dengan CintaMU
Matikan Aku Dengan CintaMU
Bangkitkan Aku Dengan CintaMU
CintaMU Bagiku Adalah Segala-galanya



Oh Rabbi
Jika Cintaku Kau Ciptakan Untuk Dia
Tabahkan Hatinya
Teguhkan Imannya
Sucikan Cintanya
Lembutkan Rindunya



Rabbi….
Jika Hatiku Kau ciptakan Untuk Dia
Penuhi Hatinya Dengan KasihMU
Terangi Langkahnya Dengan CahayaMU
Bisikkan Kedamaian Dalam Kegalauan
Temani Dia Dalam Kesepian



Rabbi…
Kutitipkan Cintaku PadaMU Untuknya
Resapkan Rinduku Pada Rindunya
Mekarkan Cintaku Bersama Cintanya
Satukan Hidupku Dan Hidupnya
Dalam CintaMU?
Sebab, Sungguh Aku Mencintainya KarenaMU…



Aamiin ya Allah ya Rabbal'alamiin 


.•*´¨`*•. 
.•*´¨`*•.




MAAF,KEMAAFAN,MEMAAFKAN~


 KEMAAFAN mungkin amat BERAT untuk diberikan kepada orang yang pernah melukan hati kita... 

Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat MENGUBAT HATI yang telah terluka...
 
KEMAAFAN yang diberi secara IKHLAS dan tulus dari hati yang nurani, umpama PISAU BEDAH yang boleh membuang segala PARUT LUKA emosi...

*
*
*
*
*
*

p/s : *BAHAGIA yang menerpa tidak kekal selamanya.. 

*Begitu juga dengan DERITA yang sering mengalirkan air mata kita... 

*Jangan sesekali kita LUPA, Allah sentiasa ada untuk kita...

* BE STRONG... ♥♥

Sunday, July 29, 2012

♥ Imam VS Makmum ♥

Wahai calon Imamku yg akan bertakhta di hatiku,
Jika engkau mengharapkan harta, aku pasti mengecewaknmu. 
Jika engkau mengharapkan wajah secantik puteri, aku pasti mengecewakanmu. 
Jika engkau mengharapkan layanan sebaik khadam, aku pasti mengecewakanmu. 

Kerana aku hanya wanita biasa dgn ketakwaan yg biasa saja, 
dan kecantikanku pun tak layak di sebut, 
namun aku adalah wanita akhir zaman, 
yg ingin berusaha menjadi wanita Solehah, 
yg akan berusaha mengabdi pada Suamiku..






P/S:- mencari imam lebih penting daripada mencari makmum..












written by:
ain.hazirah ♥♥♥

Monday, July 2, 2012

SABAHAN trip..

Assalamualaikum..

pandang kiri pandang kanan..fuhhh selamat xde org nampak..
perasaan nak meng update blog begitu membuak2  sehinggakan kat office pun jd keje..
ehehe padahal xde sape pun nak baca..
just for sharing..
dah lama rasanye nak update pasal trip ke SABAH tapi akhirnya.. 
tertunai juga hasrat dihati..(cewahhh)

trip aku ke sabah ni actually dah lama..
around bln 3 awal thn ni..
tp baru skrang ak berkesempatan nak shared ngn korang pasal trip ni..

actually trip ni dirancang sejak last year lg..
just borak2 kosong..
then usha harga tiket flight & search yang mana murah..
ktorng bukan nye mampu sgt almaklumlah awal2 keje..ehehe..

nak dijadikan citer sorg mmbe aku ni kebetulan bf dia ade dkt Kota Kinabalu..
so ape lagi..terus kitorng booking flight..
sume pasal urusan penginapan diuruskan oleh mmbe aku ni atas pertolongan bf dia kt sana..ehehe

pada hari kejadian ktorng bertolak dari tanjung malim (disebabkan time 2 ktorg keje kt sna) ke Shah Alam pada kul 12a.m then ktorng drop kete kt umah mmbe aku..
almaklumlah nak parking dkt LCCT amatlah mahal..ehehe
kitorng selamat sampai di  LCCT around 3a.m..
flight ktorng kul 8a.m so sempatlah kitorng merehatkan diri a.k.a tido kt surau LCCT..

Pagi tu selepas solat subuh kitorng mula menyiapkan diri utk check in..
disebabkan takut terlambat kitorng adalah org yg terawal check in sehinggalah kitorng terlepas ke tempat pelepasan dengan melalui tiket VVIP..
mana x nye kitorng adalah org yg plg awal naik flight yg sepatutnya hanya utk VVIP jer..ehehe
1st time ktorng dilayan mcm VVIP..
padahal bayar tiket plg murah jer..
nasib engkau laaa bdn..
ini yang dinamakan tuah manusia xde sape yg tahu...ehehe

kitorang selamat sampai di SABAH tepat kul 10 a.m..
dan bermulalah detik percutian kami disni..

setibanya kitorng di SABAH kitorng disambut oleh bf mmbe aku..
masyallah cantiknyerr pulau disekitar sabah..
mula2 skali kitorng dibawa untuk menjamu selera di KK MALL..

Sepanjang kitorng di Sabah, kitorng telah melawat beberapa tempat..
Antaranya adalah:-
*Pulau Sapi
*Pulau Manukan
*Pulau Mamutik
*Kundasang
*Ikan bakar pasar philipine
xbanyak sangat tempat yang sempat kitaorng gi..
disebabkan percutian kitorng just 3 hari jerr..
mana laa nak puass..tol x kwn2???
insyallah kalo ade rezeki lebih pd masa akan dtg kitorng pasti akan datang lagi..
(^_^)

Percutian ke Sabah memang best sangat-sangat..
Pulau yg bersih dan cantik..
siyes kalo ade kesempatan dan kelapangan mesti nak datang lagi ke SABAH...
korang pun patut gi sana untuk melihat sendiri keindahan di Sabah...

tak lengkap percutian kalo xde gambar..tol x??tol x??..ehehe
So, jum ushaa gambar sepanjang di SABAH...

Lets see..........

 B4 kuar smpt snap pic dlm blik...ehehe




 Pulau sapi yg memikat hati..

 at Pulau Manukan

















shoot at Sapi island..

my office mate


windunyee kenangan di SABAH...
thank to ALLAH give me a chance..

Harap2 pasni aku dapat peluang utk ke tempat lain lak untuk melihat keindahan bumi ciptaan ALLAH..aminnnn.. (^_^)

sampai disini saja...
ketemu di lain entry ye..wink2..
As-Salam..

written by:
ain.hazirah ♥♥♥










Sunday, June 17, 2012

BERHUJUNG MINGGU~~~

Assalamualaikum..

selamat berhujung minggu (^_^)

SALAM ISRAK MIKRAIJ

SEMPENA MENYAMBUT HARI BAPA 

sy ingin mengucapkan SELAMAT HARI BAPA kpd my love dad MOHD RIDZWAN HASIM...

LUV U SO MUCCHHHHHH!!!!

Monday, April 2, 2012

at SEDIM...

Assalamualaikum...
and gud day for every body..
aiyoooo ape mau jadi sudahh!!!
tahun ni yang paling teruk entry blog aku haiyaakkk...

sebenarnya aku nak shared story ni dah lama cuma kelapangan masa blom ade...
time ni berlaku dalam awal tahun ni..tapi sekarang baru ade masa nak shared ngn korang..
perghhh bajet ade je org nak baca..ahahaha...
time ni ak dah macam running girl dah..
mana tak nye..pas keje ari jumaat aku trus shoot balik kedah disebabkan excited nak hang out ngan membe2 Universiti dulu..

kitorang dah lama decide nak jumpa di sedim..
disebabkan ak dah lama x blik kedah + dah lama xmandi air terjun..
nak dijadikan citer lepas aku gi hang out ngan mmbe2 aku family ak plak ajak gi tempat yang sama disebabkan kitorang dah lama xmndi air terjun..
 so, that y pic pun lebih kurang je..

jum usha pic yang sempat aku shoot..
(aku mix kan pic ngn mmbe2 n ngan family aku)..








editor by ilia zafina...












see u next entry...
sabahan trip...
ohh yeeaaayyyy...
daaa...



written by:
ain.hazirah ♥♥♥

Saturday, March 31, 2012

Siapalah diri ini~~~

Assalamualaikum...

kadang2 ada perkara yg ingin buang jauh2...
rasakan seperti hendak  lemparkan ke hujung dunia...
rasakan hendak hapuskan dari minda dan ingatan..
 tapi bukan kerana MEMBENCI...

tetapi kerana menyedari...
mengingatinyaa...
hanya membuatkan diri terikat kepada sebuah kesedihan..
menyimpannya..
hanya membuat diri terkaku pada sebuah angan-angan..
ya sebuah angan-angan kosong..
angan-angan yang xpasti..

bukan membenci..
bukan berputus asa..
cuma sedar..
ada sesetengah perkara..
memang bukan hak kita...

SIAPALAH DIRI INI??











written by:
ain.hazirah ♥♥♥

Monday, March 12, 2012

Jummm bersukan!!!

Assalamualaikum...


2nd entry utk 2012..
memang hebat bro!!!
ni kes bz + kemalasan yg maha dasyat ni...

tiba2 arini rasa macam mimpi plak nak menulis entry...
aku nak share story ngan korang activity aku sepanjang week day..

memandangkan sepanjang ak di transfer keje di tanjung malim..
dengan ini maka berat badan aku pun makin bertambah...
rasa mcm nak nangis laju2!!!!waaaaaaaaaaaa T_T...
berat ak dah naik sangat2..mama tlllgggggg!!!!...
so, otak aku pun mula laa nak generate pelbagai planning utk mengurangkan berat bdn yg TERLAMPAU nieee...
sedih gilerrkk rasa bile berat badan naik tnpa bole diturun2kan lg...
makin naik ada kot..
so kalo korang ada tip utk trunkan berat badan share laa ngan aku...
siyessly nak tau sgt2 nieee....

untuk turunkan berat bdn aku...
hampir stiap petang or malam aku akan bersukan..
sama ada main basketball or badminton...
so, skrang ni badminton 2 dah mcm activity rasmi stiap mlm jumaat...
nasib aku dapat geng office mate yg suka bersukan..
so bole laa ak kurangkan berat badan aku...

dalam bersukan pun sempat jer ktrong bergambar...
ni laah keje ak bila time tgh tunggu turn nak main badminton...

jum usha pic yang sempat kitorang amek!!!!
zzzaaaaaaasssss!!!!














"BEING HEALTHY IS COOL"
sowi sangat2 kualiti gambar kurang memuaskan..
sbb sume pic  kat atas nie amek guna hp jer..
k laa see u next entry!!!
daaa...

written by:
ain.hazirah ♥♥♥

Wednesday, February 22, 2012

sunway lagoon in memory~~(^_^)

Assalamualaikum...
ape kabo korang sume??
lama rasa xmenulis blog..
rasa cam janggal plak..
banyak sangat nak shared ngan korang..
tapi masalah kekangan masa amat laah xdapat dielakkan...
ayat BM pun dah macam xbtol...

banyak sangat story nak updated dkt sni...
adoiyaii...
nak start yg mn 1 erk?

start dgn family day untuk office aku erkk..
family day ni dah lama gak laa..
around 3 Dec. 2011 aritu lg..
tempat plak sekitar Sunway Lagoon...

disebabkan ak xprnah masuk tambah2 plak free je kan so ak gi je laa...
 so jum usha gmbar yang sempat aku amek..


*
*
*




akmal, apis n haris my team member 


 wif Shafarina a.k.a shaf..


 punyalah ramai org sampaikan terpaksa melepak btol2 blakang toilet...


 wif shaf n lini..


 suasana Sunway Lagoon yg dibanjiri oleh org2 PROTON...


 wif our ticket...(^_^)

 time to go back..next time see u again..
tata u olllsss~~~