Followers

Monday, February 28, 2011

♥citer basi...♥

Salam..
Hi korang semua!!..
dah lama rasa x tulis entry..
uhuhu bukan apa lately bz skit...

bila dah lama x tulis entry...
inilah jadinya...
xtahu ngarut ape lagi kat sini..ehehe
before that, aku nak kongsi citer aku yang dah basi ni ngan korang semua..
agak2 citer ape erk??..
ahaaa...

jeng!!
jeng!!
jeng!!

bukan citer ape sangat pun...
tapi aku xkira nak citer gak kat korang...
citer time aku gi i-city..
aku gi ngan team netball...
ni bukan lah first time aku jejak kaki kat situ..
sebelum ni aku dah pernah gi dah tapi time aku praktikal dulu..
agak lama aku xgi situ...
i-city ni bukan ade pe pun...
just lampu2 jer...ehehe..
dulu masa first time aku sampai i-city ni memang free..
parking siap sampai ke dalam..
masa tu memang teruja gak arr..
tapi baru2 ni aku gi nak masuk dah kena bayar..uhuhu..
nasib laa aku gi ngan team netball..
so kira free lagi lahh..ehehe
(cess kedekut gak aku ni)..
bukan kedekut tapi berjimat..tol x??tol kan?tol kan??..
so, masa gi sana aku just tumpang bergambar guna camera owg jer..
maklumlah aku xbawa camera pun..ehehe

so, jom usha pic kitorng kat i-city!!!
zaaassssssssss!!!
-
-
-
-
-
-
-

pic ni time kitorang kat mid valley..
masing2 menunjukkan muka kekenyangan..

 i,me and myself..






merenung masa depan..♥♥




wif dieda..♥♥♥




pelik kan korang pic ni..
aku rasa kaki aku dah jadi panjang yang pelik..uhuhu..




akulah anak orked..ehehe..




♥♥♥


pantang ada kamera...
ape lagi ni laa keje kami..ehehe..


marang perapu, marang skreper..
nek ngah nak jampi ni cu..
fuhhhhh!!!..
mesti menjadi punya lahh jampi nek ni..ehehe..



kami tersadai atas jalan...
siap ada bodyguard agi tolong ktorng jaga jalan..
hebat x??hebat x??ehehe...


atas jalan pun kitorng jadi keje..
yang penting dapat posing kan..ehehe..


peace no warr...
tetttt!!!...


hidupni penuh warna warni...
cewahh bermadah plak aku ni...
weekkkkk!!!...


♥♥♥


tengok 2 aku yang paling bersemngat...
cesss xmalu tol aku ni..
kalo bab bergambar aku memang laju..
ade aku kesah??ehehehe...


♥♥♥


target utama nak bagi nampak ziraff..
tapi hampeh..
ape2 thx kepada camera man kitorang yang x bertauliah...ehehe..





nyesal aku amek pic tepi mira..
korang tengok laa..
bertapa ketaranye tinggi kitorang...
ohhh tidakk pendeknye aku!!!!..


akhirnya mission kitorang untuk bergambar nampak ziraff berjaya...
creadit kat kepada camera man..ehehe...


♥♥♥


in memory ♥♥♥..


sekian, itu saje laporan untuk hari ni...
daaa..






written by:
ain.hazirah ♥♥♥




Wednesday, February 23, 2011

♥ alhamdulillah...♥

SALAM..
Hi dear!!!..

alhamdulillah akhirnya aku dapat juga siapkan FYP aku...
FYP= final year project..

tajuk FYP aku :-
A column study on removal of chemical oxygen demand (COD), ammonical nitrogen, sulfate and turbidity using limestone and activated carbon.


setelah penat lelah aku selama hampir 2 bulan lebih..
akhirnya aku dapat siapkan FYP aku..
pasni aku nak kena focus dekat writing report plak..
aduss pening pala aku pasni..
dah laa experiment aku 2 xberapa nak menjadi jer..
yang paling penting aku dah xsabar nak grad...
korang doakan aku berjaya tau...

disebabkan arini aku dapat siapkan lab aku awal..
so, ape lagi..
agak2nya apa erk??
cer teka??cer teka??ehehe...
mestilah aku kacau dieda ngan wani wat lab...
lab diorang kat lab building..
lab yang kitorang xkan masuk kalo xde owang wat FYP...uhuhu..


hahaha cian dieda...
tension tol muka dia sebab aku asyik kaco dia jer tadi..
memang kecoh abiss arr lab tue..
nasib xde sapa2 lam lab tue..
itupun dieda asyik tersalah wat jer...
apa2 pun sowi yer dieda aku kaco ko tadi...
x terlintas pun nak kaco ko..ehehe..
(padahal memang niat nak kaco pun)..
sabar jer laa..uhuhu.. ;)






alahai selekeh giler aku ni...
ni pic time aku wat lab...
sempat je aku ni berposing...
siap bg peace 2 yang xtahan..
adoiiyaaii..
sabo jer laa...
apa2 pun hope korang semua wish me luck for my final year project...
luv u ollss~~



written by:
ain.hazirah ♥♥♥




Sunday, February 20, 2011

♥CONTEST SENYUM TAK NAMPAK GIGI...♥

Hi dearr!!
salam korang semua...


before terlambat aku nak share ngan korang skit...
ape ye??..
xde ape2 pun sebenarnya..
just...
aku nak join satu segmen best dari blogger terhebat ni...
sape lagi kalo bukan cik muaz kite..
contest yang cik muaz kite ni sebenarnye tentang...

CONTEST SENYUM TAK NAMPAK GIGI

untuk pengetahuan korang ni contest yang ke 2 aku join...
so, kepada sesiapa nak join contest ni still bole join agi..
dengan hanya meng'click' kan jer kat nama cik muaz k..




















so, kat sini saya nak tag kawan2 saya :-






written by:
ain.hazirah ♥♥♥

Friday, February 18, 2011

♥segmen Blogger Panas: Punyai 1000-1500 follower ..♥♥

Hi dearr!!
Selamat berhujung minggu...
seblum aku nak sambung baca novel..
aku nak share ngan korang..
-
-
-
so, before terlambat..
aku nak join satu segmen best dari blogger terhebat ni..
sape erk agak2 nya???cer teka??cer teka??...ehehe
jeng..
jeng...
jeng...
-
-
-
-




saje nak wat korang rasa suspen skit..ehehe
sape lagi kalo bukan abang Ben Ashaari kite..
nak join????
click dekat atas nama tue woleyh??..


itu saje laporan untuk malam ni...
daaa..
nite korang semua!!
nak sambung baca novel balik ^_^




written by:
ain.hazirah ♥♥♥

Thursday, February 17, 2011

♥kisah disuatu petang...♥

salam...
selamat petang korang!!!..

petang2 camni bosan plak...
perut pun dah berbunyi ni...
aduss..
bila laa housemate2 aku nak bangun ni..
xsabar ni nak mkan laksa kuala perliss..
bau dah mencucuk2 hidung dah..
sabar laa wahai ain!!!..
housemate aku slalu cakap aku ni badan jer kecik tapi makan masya allah punyalah banyak..
ehehe..aku akui memang aku ni makan banyak...
mangsa2 teman aku makan bila lapo slalunya dieda laa..
ehehe..cian dia xdapat nak diet..
ehehe..
so, sambil2 tunggu diorang bagun aku teringat 1 novel ni..
budak2 umah aku cakap memang best giler..
so, apa lagi..
aku mula lah membaca..
-
-
-
tajuk novel : Lafazkan Kalimah Cintamu..
penulis : Siti Rosmizah..
-
-
-
-
korang bacalah..
rugi kalo xbaca..
citer dia best sangat...
part sedey bole wat kite nangis..
tapi bila part kelakar 2 memang korang xtahanyer nak gelak..
dah macam orang xbetul dah..
sebab korang akan gelak sorang2..
bacalah..memang best gilerr..
-
-
-
-
sambil baca novel ni perut aku dah banyak kali berbunyi...
waaa laparnye..
sapa nak teman aku makan ni..
hoho..
wahai tuan perut bersabar ye..
jap lagi kite makan ye sayang..
uhuhu...
-
-
-
-



pic ni xde kena mngena pun ngan kisah aku petang ni..
ehehe...saja aku gedik2 nak letak..
motif utama aku bukan ape pun sebab lam gambar ni aku ngan tunggu makanan..
so, situasi sama ngan aku skrang..
itu jer motif aku sebenarnya..
so korang jangan marah ye...






makanan ni pun xde kena mengena ngan aku petang ni..
kalo korang nak tahu makanan ni namanya wonder pet..
cute kan??kan??kan??sedap weyh..
hanya terdapat di kuala perlis jer..ehehe
bila time2 lapo ni...
saje jer aku gedik2 nak letak gambo makanan...

sekian untuk kali ni saya melapor..
see u the next entry..
daa..









written by:
ain.hazirah ♥♥♥


Monday, February 14, 2011

♥salam maulidur rasul...♥

Salam...

dikesempatan ini saya ingin mengucapkan...
-
-
-
-

SALAM MAULIDUR RASUL 1432/2011

kepada semua penganut agama Islam di seluruh dunia...
 kat sini saya ingin kongsi video ngan korang semua...
jom sama2 kita tengok dan hayati!!!..
-
-
-
-









video




written by:
ain.hazirah ♥♥♥

Sunday, February 13, 2011

♥kisah disuatu malam...♥♥

Salam...
Hi korang semua...
sihat??hope semuanya sihat..


entry aku kali ni nak story tentang kisah disuatu malam..


jeng!!


jeng!!


jeng!!!


bajet suspen jer aku ni..ehehe..
xde ape2 yang suspen pun..
aku jer wat bajet hot bole plak..
alkisah ni bermula...
apabila semua housemate aku merungut nak makan pizza...
dah lama sebenarnya kitorang mengidam nak makan pizza ni..
hinggalah tibanya malam ni..
barulah kitaorang dapat makan..
sedeykan kitaorang ni??
sob!!
sob!!
sob!!
wat camna masing2 balajar agi..
xmampu nak makan selalu..uhuhu..
apa2 pun malam tu kitaorang sangat2 happy...
kiranya kat tempat pizza 2 macam kitaorang yang punya..ehehe
nak2 plak seblah meja kitorng ni ade mamat kacak..
 lagi laaa...haha gatai gak aku ni rupanya..
mamat yang kat meja sebelah siap snap pic kitaorang lagi..
apa lagi kitaorang wat2 malu2 kucing laa..
pada hal diorang nak perli kitorang kot...
mana x nya sepanjang kitorang kat pizza kitorang asyik snap pic jer..
yela kitorang snap pun guna camera hp jerr..
sedangkan diorang guna DSLR..
eley diorang nak perli laa 2..
macam laa kitaorang xtau..kan??kan??..
ade kitaorang kisah??skit pun xkesah beb...
apa2 pun kitorang enjoy jer malam 2..
yang penting kita happy!!!


So, jom usha pic yang sempat kitaorang snap malam 2!!!


ZZZzzzaaAAsssSSSss!!!!!
-
-
-
-
-
-




 kami ketika di bank...
haha sempat lagi posing..
nak makan pizza punya pasal..
kenalah kuarkan duet dulu...





kejadian yang memalukan di bank..
itu lah orang tua2 selalu pesan jangan seronok sangat nanti ade benda xelok yang akan berlaku..
mau x nya malam tu aku dan dieda siap menyanyi-nyanyi lagi..
lagu slam yang xtahan tu... 
mau x nya ni semua akibat kedai kat luar yang pasang lagu tu kuat sangat sapa suruh..
tengok kitorang dah terikut2 dah..
sapa yang susah..ehehe..
padahal salah sendiri tp xnak ngaku plak kan..uhuhu
berbalik pada cter kat bank 2..
aku dan dieda siap menyanyi-nyanyi lagi dalam bank 2..
kitorng ingat kitorng berdua jer..
tiba2..
dida pusing belakang..
terus dida diam..
aku ni xsedar2 lagi ..
slumber badak agi dok nyanyi..
skali aku pelik asal laa dieda ni diam jer ngan tiba2 plak 2..
sekali pusing ada mamat kacak kat seblah aku...
addoiiiiiyaiii malu gilerrr aku...
asal laa aku xperasan mesti dah lama dia dengar aku nyanyi..
muka dia macam ngah tahan nak gelak jer..
kuang asamm...
nak gelak kat aku laa tue...
xpe2..gelak laa..gelakk laa..ingat aku heran ke??
padahal lam hati malu nak mampuss..
ape lagi kitorang cepat beredar dari bank tue...
hope mamat 2 xcam muka aku..adussss.. malu beb!!!!




 pic dieda, wani dan E ni di amek before kejadian tu berlaku...




 pic kami di pizza...
wani dan dieda ngah bz dok pilih menu...


pic aku..pura2 senyum konon2 ley cover kejadian td..adoiiyaii..




pic aku selepas order pizza..waaa xsabarnya nak makan... 




♥ i.luv.pizza.♥




♥ muka aku yang senyum kekenyangan..♥♥





written by:
ain.hazirah ♥♥♥